The Wanderers – part I: Spinner’s soldier¬†is de debuutroman van Wouter van Gorp: een groots opgezet, meeslepend Engelstalig fantasy-epos, waarin een groep huurlingen en misfits zich een weg door het rijk Arnos vecht – voor goud, niet voor glorie. Als de ontdekking van een gecodeerde brief en de klopjacht door geheimzinnige agenten erop beginnen te wijzen dat het rijk, misschien zelfs de wereld, in gevaar is, komen de Wanderers erachter dat het geweten dat ze lang geleden hebben weggestopt toch niet helemaal verloren is. En met de gewelddadige vaardigheden die deze anti-helden in hun bloederige carri√®re hebben verworven, zijn zij misschien wel de enigen die de wereld om hen heen kunnen redden…
 

The Wanderers – part I: Spinner’s soldier¬†verscheen in 2015 als eerste deel van een geplande reeks boeken, en is gebaseerd op een roleplaying-campaign die Wouter van Gorp in zijn vriendengroep runde. Met illustraties en landkaarten van de aan de AKV St. Joost afgestudeerde kunstenaar Ruben Mols is dit boek een plezier om te lezen voor iedere liefhebber van epic fantasy en Dungeons & Dragons.

Op 2 juni 2023 overleed Wouter van Gorp onverwachts. Zijn mede-auteurs van Nimisa schreven dit in memoriam voor hem. Deel twee van The Wanderers, waar hij al een eind mee op weg was, zal postuum worden uitgebracht.