Over Nimisa

Nimisa is een kring van gedreven schrijvers die elkaar inspireren en verder helpen met het schrijven van de beste verhalen. Kunstkringen hebben een lange traditie in Nederland. Nimisa is zo’n collectief voor schrijvers van verhalen met fantastische elementen, zoals horror, bovennatuurlijke thrillers, science fiction en fantasy. Nimisa is geboren uit een groep schrijvers die elkaar hebben leren kennen op festivals en social media. Ze komen regelmatig bijeen om te praten over hun werk en om elkaar verder te helpen bij het schrijverschap.

Om de leden van Nimisa in staat te stellen de verhalen uit te geven die zij graag vertellen, hebben zij de coöperatie Nimisa Publishing House opgericht, waarin ze met elkaar boeken maken en uitgeven. Daarbij worden ze omringd door professionele redacteurs, eindredacteurs, vormgevers en ontwerpers. Nimisa Publishing House bestaat sinds 2015 en is een zelfstandige uitgeverij die wordt bestuurd door de auteurs zelf.

Wil je je aansluiten bij Nimisa?

Nimisa is altijd op zoek naar nieuwe auteurs om onze kring te versterken. Een uitgever vinden voor je boek is moeilijk. Traditionele uitgevers hebben vaak een beperkte fondsruimte en in je eentje een prachtig boek uitgeven is ontzettend moeilijk als je geen expertise hebt. Nimisa biedt daarin de helpende hand, waarbij kwaliteit en authenticiteit voorop staan.

Als lid van onze coöperatie heb je volledige zeggenschap over je boek, vanaf de eerste redactie tot het ontwerp van de cover en de drukproeven. Bij Nimisa blijf je eigenaar van alle rechten van je werk en geniet je er alle inkomsten van. Als lid maak je gebruik van de gemeenschappelijke expertise bij het selecteren van redacteurs, eindredacteurs, opmaken en coverdesign. Daarnaast krijg je toegang tot het Centraal Boekhuis, onze webshop en onze vertegenwoordiging naar boekhandels. En je doet natuurlijk mee met de promotie van Nimisa! We zijn onder andere in winkels, op beurzen en op festivals te vinden. Naast de social media hebben we een nieuwsbrief en brengen af en toe een bundel uit met verhalen van ons allemaal. Leuk toch? Heb je interesse, dan ontvangen we je email met een stuk van je manuscript graag op info@nimisa.nl.