Marieke_v2Als een spin in een web weeft Marieke alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze schrijft, zingt, acteert, danst, doceert, spreekt stemmen in en heeft daarnaast een druk gezinsleven.
Inmiddels heeft ze zeven boeken op haar naam staan. Met haar debuut Dochter van de Zilv’ren Maan won ze de Castlefest Book Award. Deze roman werd binnen no time een bestseller binnen de uitgeverij. De tweede fantasyroman, Offer in de Mist, volgde al snel. Haar derde publicatie werd de verhalenbundel Sprankels, met daarin twaalf korte fanta-sy-, horror- en magisch realistische verhalen. In 2016 transformeerde Marieke Hotel Sil-vermaen van musical in magisch muzikaal kinderboek. Haar romantische debuut, Lief-desduet, kwam uit in 2017. In 2019 volgden de romantische YA-roman Verblind en de de YA-fantasyroman Dansen tot de zon komt. In 2020 kwam er van haar hand een non-fictie boek uit: het Morning Magic Journal om je ochtend- en avondrituelen in bij te houden (onderdeel van Morning Magic, een ochtendrituelen abonnement).
Met deze acht boeken heeft Marieke een breed en gevarieerd lezerspubliek opgebouwd, waarmee ze contact onderhoudt via facebook, instagram en ‘live’ op de fantasybeurzen.
Mariekes passie ligt in het vertellen van verhalen, zowel op papier als op het podium. Op toneel speelt Marieke diverse rollen en zingt ze als leadzangeres in verschillende di-nershows. Ze kroop in de huid van onder meer keizerin Elisabeth en Barbie.
Ze vindt het haar missie om de wereld een stukje mooier te maken. De spankels van magie, die zelfs in het alledaagse te vinden zijn, brengt ze in haar verhalen met liefde naar voren. Daarmee geeft ze de gewone wereld net dat beetje meer glans, en laat ze haar lezers genieten. Niet alleen van haar verhalen, maar ook van hun eigen leven.

 

SprankelsOffer-in-de-Mist-Marieke-Frankema