Joost Uitdehaag (1971) is zijn hele leven al gefascineerd door de idealen en mystiek van de middeleeuwen. Zo reisde hij langs talloze kastelen en kloosters en leidde hij jarenlang rollenspelgroepen. Hij schrijft regelmatig fantasyverhalen voor wedstrijden en tijdschriften. Zijn verhaal Life in a monastic lab werd gepubliceerd in het Engelstalige tijdschrift Nature en later opgenomen in de prestigieuze verzamelbundel Nature Futures 2.

Bij uitgeverij Nimisa publiceerde hij Fulia, een episch low fantasy verhaal, over een jonge vrouw die haar stervende wereld moet redden. Het is een bijzonder, apocalyptisch verhaal, waarin een bijna uitgestorven mensheid zich vastklampt aan de hoop op herstel van een mythisch Verbond.

Recensenten van het boek benadrukken zijn meeslepende schrijfstijl, het detail van de middeleeuwse wereld en de nadruk op thema’s als vriendschap, trouw en doorzettingsvermogen. “Het verhaal vertelt ook hoe belangrijk het is dat er mensen om je heen zijn die je steunen, die achter je staan ongeacht de gevolgen die dat kan hebben.”

Een ander schreef. “Hij bouwt een overtuigende wereld op die je snel meesleurt in het verhaal. Zonder in de valkuil te stappen van simpele oplossingen als grote magie, heeft het boek veel interessante karakters en ontwikkelingen.”

Mede dankzij dit enthousiasme was hij al meermalen de hoogst genoteerde fantasy-auteur op beslist.nl.

Je kunt meer vinden over hem en zijn werelden op www.joostuitdehaag.nl.