Joost Uitdehaag is zijn hele leven al gefascineerd door de idealen en mystiek van de middeleeuwen. Hij schrijft regelmatig fantasyverhalen voor wedstrijden en tijdschriften. Zijn verhaal Life in a monastic lab werd gepubliceerd in het Engelstalige tijdschrift Nature en in 2014 opgenomen in de prestigieuze verzamelbundel Nature Futures 2. In 2017 won hij een derde prijs in de Harland Awards. Hij schreef voor Ganymedes 19 en Ganymedes 20, en zijn verhalen werden opgenomen in de Edge.Zero collecties van beste Nederlandstalige science fiction van 2017, 2018 en 2019. 

Bij Nimisa publiceerde hij Fulia, een episch low fantasy verhaal, over een jonge vrouw die haar stervende wereld moet redden. Het is een bijzonder, apocalyptisch verhaal, waarin een bijna uitgestorven mensheid zich vastklampt aan de hoop op herstel van een mythisch Verbond. Het draait daarbij om de heldin Fulia, die zonder bovennatuurlijke krachten en puur op persoonlijke overtuiging, de erfenis van haar moeder moet zien te redden.

“Cisz Strasters, over Fulia op haar blog The Bookbabe., 27 juli 2017. ‘Wauw, wat een verhaal! Dit is fantasy zoals fantasy bedoeld is. Geschreven in haar puurste vorm, lezend als of het waarheid is. Van elke bladzijde heb ik genoten, en je merkt dat elke zin met grote zorg is geschreven. Alles klopt, tot in de kleinste detail van de geschiedenis. GE-WEL-DIG! […] Tijdens het lezen heb ik echt meerdere malen kippenvelmomentjes gehad, en naar het einde toe probeerde ik steeds sneller te lezen terwijl ik op mijn wang en nagels aan het bijten was…[] Onnodig te zeggen, geloof ik, dat dit boek echt een dikke 5 sterren krijgt. Een geweldig fantasy boek dat je niet leest, maar echt met elke vezel beleeft!!”

Hier vind je nog meer recensies.

Naast schrijver is Joost onderzoeker. Zijn laatste boek speelt in de wereld van het kankeronderzoek. Vechten voor Eva begint wanneer de hoofdpersoon Manon die niet zomaar wil accepteren dat haar vriendin Eva aan een ongeneeslijke ziekte zal sterven. Daarom zet ze alles op alles om aan een experimenteel medicijn te komen. Een hoopvol boek dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een waargebeurd verhaal.

Je kunt meer vinden over hem en zijn werelden op www.joostuitdehaag.nl.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vechten-voor-eva-868x1024.jpg